Sjećanja - Hadžijahić, Muhamed (Anali Gazi Husrev-Begove biblioteke, 1972)
<address>U posljednjih nekoliko godina umro je veći broj naučenjaka - naših i stranih - koji su se na ovaj ili onaj način bavili kulturnom baštinom bosanskih Muslimana. Naša je dužnost da u našem časopisu registriramo njihovu smrt i tim povodom dademo najnužnije osvrte na njihovo naučno djelovanje, posebno u koliko to ima veze s bosanskim Muslimanima. (1972.)</address>